Arany főoldal

Kodály nyomában

„Kodály nyomában”

 

Énekel a világ! – országos rekordkísérlet

 

 

2017. december 15-én gálaestet szervezett a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban, Kodály Zoltán születésének 135., valamint halálának 50. évfordulója alkalmából. Ezen eseményen iskolánk, a Kiskunmajsai Arany János Általános Iskola diákjai, pedagógusai és a szülők közössége is részt vett.

Kiemelt eseménye  - egyben rekorddöntési kísérlet is volt - az Énekel a világ – akció. A sportcsarnokban együtt énekeltük több, mint 1000 fővel a Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokat. 

Interneten keresztül, mintegy 50 település énekesei csatlakoztak az eseményhez, így a résztvevők száma elérte a 3100 főt. Ezzel megdőlt a 2013- as rekord, amikor 2000 fő énekelt együtt .


A gálán köszöntőt mondtak: Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke, Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere, Ludvig Orsolya, a Mercedes – Benz gyár kommunikációs és vállalati igazgatója, Ramhab Mária, a Katona József Könyvtár igazgatója és az esemény fővédnöke, Bak Lajos, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója.

Igazi élmény volt ez a rendezvény az iskola tanulóinak, köztük a kórusom tagjainak, mert felemelő érzés volt megtapasztalniuk a közös éneklés örömét, a csodát, melynek részesévé váltak .

Köszönet iskolánk vezetőinek, hogy lehetővé tették számunkra az  eseményen való részvételünket.

 

 

 Kiskunmajsa, 2017. december 18.

 

                                                                                      Bába  Józsefné

                                                                                énektanár